Reseptit

Onko sinulla jokin itse kehittämäsi ja hyvät kehut saanut resepti, jonka haluaisit antaa muidenkin kokeiltavaksi. Erityisesti haluamme kerätä liha- ja kalasäilykkeistä valmistettujen ruokien reseptejä. Lähetä lempireseptisi meille. Valitsemme parhaat meille lähetetyt reseptit ja julkaisemme ne sivuillamme. Resepteissä näkyy niiden lähettäjän nimi.

Lähetä resepti!

Perunagratiini

1 kg perunoita
400gRuokapohjolan valkosipulisäilykelihaa
3 rkl juustoraastetta - mieluiten emmentalia
5 dl kevytkermaa
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl raastettua muskottia
 margariinia
  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikka ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele viipaleet hyvin.
  2. Valuta perunaviipaleet kunnolla ja aseta ne sekä valkosipulisäilykelihaa matalaan uunivuokaan.
  3. Sekoita kermaan 2 rkl juustoraastetta, suola ja raastettu muskotti. Kaada neste perunoiden päälle, sirottele pinnalle loput juustoraasteesta ja päällimäiseksi muutama margariininokare.
  4. Paistoaika on 1 tunti. Tässä ajassa kerma muuttuu paksuksi ja melkein imeytyy perunoihin.
Ruokapohjola - Paulaharjuntie 22, 90530 Oulu, Puhelin: (08) 311 3332, Faksi: (08) 347 010
Lapin lni Oulun lni It-Suomen lni Etel-Suomen lni Lnsi-Suomen lni